Kiskunhalas hírei, Halasi hírek

Halas Info

Borhamisítás miatt bezártak egy üzemet Kecelen

2016. január 15. - Halas Info

Borhamisítás, nem megfelelő higiéniás körülmények, és borászati termék előállításához nem engedélyezett anyagok tárolása miatt bezártak egy üzemet Kecelen. A pincészetre 30 millió forintos bírságot szabtak ki.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei 13 100 liter hamis, illetve közfogyasztásra alkalmatlan terméket zároltak a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal közös akció során egy Bács-Kiskun megyei borászati üzemben, az előállítóra 30 millió forint bírságot szabtak ki.

A Nébih pénteki közleménye szerint a laborvizsgálatok során több mint 8500 liter bor bizonyult hamisítványnak, mivel azok alkoholtartalma – 47 százalék és 71 százalék közötti arányban – nem szőlő eredetű cukorból származott. További több mint 4500 liter bor hibásnak, közfogyasztásra alkalmatlannak minősült, a korábban minősített tétellel nem azonos volt. A hatóság munkatársai a pincészet teljes készletét zárolták, így azok már kereskedelmi forgalomba nem kerülhettek.

https://www.youtube.com/watch?v=ppm4G6ohw7I

A hatóság haladéktalanul elrendelte az üzem ideiglenes bezárását többek között hamisított bor előállítása, súlyos élelmiszer-higiéniai hiányosságok, valamint a borászati termék előállításához nem engedélyezett anyag tárolása miatt.

Keceli üzemet zártak be

A Kormany.hu-n található dokumentumtárban megtalálható a jogsértő szervezetek és személyek listája. Ez alapján a keceli Tüskösi Pincészet Kft. üzemét zárták be, illetve zárolták borainak egy részét. A 2009-ben alapított vállalkozás 2014-ben a cég eredménykimutatása szerint majdnem 42 millió forintos árbevételt ért el. Képeket a bezárt üzemről itt talál.

forrás: Mandiner.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://halasinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr338296948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása